Decadente gelaagde chocoladetaart | Proef Chocolade & Patisserie School

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Er kan nooit teveel chocolade zijn met Pasen en dit recept spant zeker de kroon. Laagjes chocoladeganache ingeklemd tussen decadente chocoladespons en bekroond met schattige konijnenoortjes van melkchocolade als garnering.

Serveert: 15-18

Chocoladetaart

Ingrediënten

340 g karnemelk, kamertemperatuur

3 (135g) eieren, kamertemperatuur

1 tl vanillebonenpasta

170 g kokosolie, gesmolten

600 g bloem, gezeefd

600 g basterdsuiker

20 g bicarbonaat, gezeefd

1 ½ tl bakpoeder, gezeefd

155g Hollands cacaopoeder, gezeefd

1 ½ tl (10g) Maldon Zeezout

340g heet water

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
  2. Klop de karnemelk, eieren, vanille en gesmolten kokosolie tot ze volledig zijn opgenomen.
  3. Voeg de bloem, suiker, bicarbonaat soda, bakpoeder, cacaopoeder en Maldon Zeezout toe aan een grote kom en mix om te combineren.
  4. Spatel de droge ingrediënten door het karnemelkmengsel.
  5. Voeg het hete water toe en klop om te combineren.
  6. Verdeel het mengsel over twee ronde bakvormen van 23 cm, bekleed met bakpapier.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten – 1 uur. De cakes zijn klaar als je er een satéprikker in steekt en er schoon uitkomt.
  8. Nadat de cakes 5 minuten uit de oven zijn geweest, plaatst u ze ondersteboven op een vlakke plaat en laat u ze volledig afkoelen.

Chocolade Bunny Oren

(Klik hier om de sjabloon voor konijnenoren te downloaden)

Ingrediënten

115g melkchocolade van goede kwaliteit

1 tl water

Methode

  1. Leg het sjabloon van de konijntjesoren op een vlakke bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  2. Verwarm de chocolade in een magnetronbestendige plastic kom in stappen van 30 seconden en roer tussendoor. Zodra u 50% vaste stoffen en 50% vloeistof heeft, roert u krachtig totdat de vaste stoffen volledig zijn gesmolten.
  3. Maak de chocolade iets dikker door het water met een paar druppels tegelijk toe te voegen, tussendoor roeren met een spatel. Controleer de chocolade door de spatel op te tillen en de chocolade terug in de kom te druppelen. Als de chocolade aan het oppervlak blijft zitten, is deze klaar voor gebruik.
  4. Doe de chocolade in een spuitzak. Snijd 10 mm van de punt af en spuit met behulp van het sjabloon van konijnenoren als richtlijn de chocolade op het voorbereide bakpapier.
  5. Laten instellen.

Ganache vulling

Ingrediënten

1400 g melkchocolade van goede kwaliteit

1 tl vanillebonenpasta

1 tl gemalen kaneel

580 g verse room 35% vet

Methode

  1. Doe de chocolade, vanille en kaneel in een grote kom.
  2. Kook de room.
  3. Giet de gekookte room over de chocolade, vanille en kaneel. Laat 2 minuten zitten.
  4. Klop tot alle ingrediënten zijn gecombineerd en de ganache glad en glanzend is.
  5. Bedek de ganache met plasticfolie die het oppervlak raakt en laat 4-6 uur op kamertemperatuur komen.

bijeenkomst

Ingrediënten

¼ tl goud metallic of goudglans stof

Maldon Zeezout

10 melkchocolade-eieren, ongeveer 44 mm lang.

Methode

  1. Snijd met een gekarteld mes de bovenkant van de cakes, draai de cakes terwijl je snijdt, zodat je een vlak, gelijkmatig oppervlak krijgt.
  2. Snijd elke cake horizontaal doormidden.
  3. Leg de eerste laag cake op een serveerschaal, smeer er een royale laag ganache op en herhaal met de overige lagen.
  4. Spuit de resterende ganache op de taart.
  5. Plaats de chocolade konijnenoren bovenop de cake en zet ze vast tussen de ganache met pijpen.
  6. Combineer de goudmetallic en een flinke snuf Maldon Sea Salt in een kleine kom.
  7. Verwarm de oven voor op 50°C
  8. Zet een bakplaat 5-10 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Gebruik de verwarmde bakplaat om de bovenkanten van 5 chocolade-eieren te smelten. Dompel, terwijl de randen nog vloeibaar zijn, de gesmolten opening in het gouden Maldon Zeezout.
  10. Leg de hele en halve chocolade-eieren op de taart.
  11. Werk af met een besprenkeling van het gouden Maldon Zeezout.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare