
Fluffy Vanille Cupcakes (Eggless en optioneel Vegan)
Deze dromerige vanille cupcakes zijn licht, luchtig en bonus, ze zijn zonder eieren en optioneel veganistisch!
Mijn redenering is dat als je je overgeeft aan een toetje, het als toetje moet smaken. Als het dieetvriendelijk is, het zij zo. Maar de smaak mag niet in het gedrang komen. Als je spaarzaam taart eet, moet het je tijd waard zijn.
Dus als mijn desserts veganistisch of zonder eieren moeten zijn, moeten ze nog steeds een 10/10-beoordeling hebben. Deze cupcakes raken de plek. Ze hebben een zachte kruim, ze zijn niet overweldigend zoet. Je hoeft je geen zorgen te maken over een ei-achtige smaak in de vanille cupcakes, want er zijn geen eieren! Goudbruin, boterachtig (ondanks het gebrek aan boter) en luchtig, dit zijn je beste dromen, zorg ervoor dat je het recept volgt zoals het is geschreven.
Als je de voorkeur geeft aan een recept voor vanillecake op basis van eieren, kun je de vanille-funfetticake proberen, mijn favoriete cakebasis. Voor cupcakes is deze ongetwijfeld gemakkelijker te maken en heeft het de mogelijkheid om een breder scala aan smaakpapillen te plezieren.
Enkele receptnotities
- Ik had het geluk dat ik een van Isa Chandra Moskowitz’s tegenkwam? kookboeken thuis, die me naar haar blog leidden die me leidde naar dit recept. Ik heb het aangepast, maar slechts een klein beetje. Waarom te veel spelen met perfectie?
- Olie – je kunt ongeraffineerde kokosolie gebruiken (of kokosolie – houd alleen rekening met de smaak), gewone plantaardige olie is ook prima! Misschien zelfs gesmolten boter (ik heb dit niet geprobeerd)
- Het maizena geeft een mals kruim, dus laat het niet weg.
- Je kunt de vanille vervangen door vanillestokjes.
- Elke glazuur zal werken! Ik vind vanillebotercrème op een vanillecupcake te zoet, dus besloot ik voor een chocoladebotercrème te gaan, die uit het veganistische chocoladetaartrecept. Een chocoladeganache zoals die uit het mokka-pompoentaartrecept is ook een heel leuk idee.
Hoop dat je het eens probeert! Ben benieuwd naar je gedachten. En bedankt, Isa, voor het perfecte recept voor vanille-cupcakes!
Fluffy Vanille Cupcakes (Eggless en optioneel Vegan)
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
- 250 ml ongezoete amandelmelk*
- 1 tl appelciderazijn
- 80 ml (1/3 kop) smaakloze olie (zoals groente of canola)
- 2 tl vanille-extract
- 175 g (3/4 kop) kristalsuiker
- 175 g (1 ¼ kopje) bloem voor alle doeleinden
- 2 eetlepels maizena
- ¾ tl bakpoeder
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
Voor de chocolade botercrème:
- 115 g (1/2 kop) ongezouten boter, normaal of veganistisch als je dat liever hebt
- 65 g (2/3 kopje) ongezoet cacaopoeder
- 2 tl vanille-extract
- snufje zout
- 360 g (3 kopjes) banketbakkerssuiker
- 80 ml (1/3 kop) melk (amandel voor veganistische optie, of normaal)
Routebeschrijving:
Voor de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180 ° C of 350 ° F en bekleed een cupcake-bak met 12 kopjes met papieren voeringen.
- Giet om te beginnen de ongezoete amandelmelk in een kom.
- Voeg aan de melk 1 theelepel appelciderazijn toe. Meng de twee voorzichtig samen – het mengsel moet een beetje scheiden, dat is helemaal goed en precies waar we voor gaan.
- Roer de olie, het vanille-extract en de suiker door het melkmengsel. Als al deze ‘natte’ ingrediënten zijn gecombineerd, zet je het mengsel opzij.
- Meng in een aparte kom de bloem, maizena, bakpoeder, bakpoeder en zout.
- Maak een kuiltje in het midden van de kom en giet het mengsel van natte ingrediënten erin.
- Klop alles door elkaar tot je een glad, redelijk vloeibaar beslag overhoudt. Stop op dat moment met mengen, omdat te veel mengen het tegenovergestelde zal zijn van een lichte en luchtige cake.
- Verdeel het mengsel over de voering, je moet elke voering ongeveer voor de helft vullen. Eerlijk gezegd maak ik altijd een beetje een puinhoop terwijl ik dit doe, dus als je tips hebt, laat ze dan in de comments achter!
- Bak de cupcakes 20-22 minuten of tot ze een mooie goudbruine bovenkant hebben en een erin gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. Zorg ervoor dat u de ovendeur niet opent voordat ze bijna klaar zijn, omdat ze dan iets leeglopen.
- Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen voordat je ze op een rooster legt. Ze moeten volledig zijn afgekoeld voordat ze worden ingevroren.
Voor het glazuur:
- Begin met het smelten van de boter. Je kunt dit in de magnetron doen, na elke 20 seconden roeren of totdat het glad is. Wees voorzichtig, ik heb tijden gehad dat de boter explodeerde!
- Zodra de boter is gesmolten en relatief koel is, gooi je het ongezoete cacaopoeder erdoor en geef je het een mooie garde. De textuur zal veranderen, zorg er wel voor dat er geen klontjes zijn.
- Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe.
- Roer vervolgens de suiker van de banketbakker erdoor, afgewisseld met de melk. Het gebruik van een elektrische klopper maakt het gemakkelijker, maar ik doe het toch altijd met de hand. Het glazuur is in het begin klonterig, maar blijf mixen – je krijgt een dromerige chocoladebotercrème.
- Ik vind het leuk om de frosting te pipen met een 1M sterpunt. Je kunt het glazuur ook gewoon met een mes over de cupcakes smeren.
- Ik heb de cupcakes afgewerkt met hagelslag en gemalen koekjes, maar gebruik gerust wat je maar wilt.
*Ik hou van ongezoete amandelmelk, ik aarzel om andere niet-zuivelmelk te gebruiken omdat deze de smaak van deze cupcakes kunnen beïnvloeden. Gewone melk werkt ook prima als je geen veganist bent!
CreditSource link