Diepvries recept: een heerlijke aardbeien milkshake maken

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

In dit artikel leer je hoe je een heerlijke aardbeien-milkshake maakt met behulp van diepvriesaardbeien. Dit verfrissende en smaakvolle dessert is perfect voor warme zomerdagen of gewoon wanneer je zin hebt in een lekker dessert. Met een blender en een paar eenvoudige ingrediënten kun je binnen enkele minuten genieten van deze heerlijke milkshake. Hier is het recept:

Ingrediënten

In deze heerlijke aardbeien-milkshake worden 2 kopjes vanille-roomijs gemengd met 1 kopje melk en 1 ½ kopje diepvriesaardbeien, waardoor een romige en verfrissende samenstelling ontstaat. Voor een extra touch kun je de milkshake garneren met slagroom en verse aardbeien. Eenvoudig te maken en perfect voor in de zomer!

Bereidingswijze

Voor het maken van deze heerlijke aardbeien milkshake is het belangrijk om de diepvriesaardbeien van tevoren uit de vriezer te halen en even te laten ontdooien in een kommetje, zodat de blender ze gemakkelijk kan verwerken. Voeg vervolgens het vanille-roomijs, de melk en de ontdooide diepvries aardbeien toe aan de blender en mix alles op een hoge snelheid tot een glad en romig mengsel zonder stukjes aardbei. Proef de milkshake en voeg indien gewenst extra zoetstof toe, zoals suiker of honing, om het naar eigen smaak aan te passen. Giet de aardbeien milkshake in glazen en garneer naar wens met slagroom en een verse aardbei bovenop. 

Tips voor een heerlijke milkshake

Voor een dikkere milkshake kun je minder melk toevoegen, terwijl je voor een meer vloeibare consistentie juist wat extra melk kunt gebruiken. Als je geen vanille-roomijs voorhanden hebt, kun je ook prima vanille-ijs gebruiken als alternatief. Bovendien kun je variëren met verschillende soorten fruit, zoals banaan of bosvruchten, om diverse smaken te ontdekken en je milkshake naar eigen smaak aan te passen. Nog een extra tip: als je vaker gebruikmaakt van de vriezer voor verschillende diepvries recepten, moet je soms je diepvries ontdooien. Op deze manier blijft je vriezer efficiënt, bespaar je op energiekosten en belangrijker nog, de kwaliteit en veiligheid van je voedsel blijft goed! Ontdooi regelmatig je diepvries wanneer een ijslaag van 0,5-1 cm dikte zich vormt. Op deze manier blijft je voedsel goed en verleng je de levensduur van je vriezer!

 

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare