10 handige tips om de perfecte macaron te maken

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

We weten allemaal hoe intimiderend macarons kunnen zijn om deze heerlijke en heerlijke hapjes te maken en het beheersen van deze heerlijke hapjes kan vaak weken, maanden en zelfs jaren van oefening vergen. En als je op deze pagina bent beland, is er waarschijnlijk een kans dat je ook een paar mislukkingen en problemen hebt gehad.

Met dit in gedachten hebben we een paar handige tips verzameld van Savour’s eigen Kirsten Tibballs, die de moeite waard zijn om in je schortzak te bewaren.

1. Weeg elk ingrediënt.

Macarons zijn extreem kieskeurig en de kleinste misstap kan je batch verpesten. Het is dus essentieel om alle ingrediënten die in uw macaronmix worden opgenomen nauwkeurig te wegen en te meten voor consistentie over de hele linie. Het gebruik van een standaard keukenweegschaal helpt je al op weg.

2. Verfijn je amandelmaaltijd.

Een geweldige amandelmaaltijd kan de hoeksteen zijn van een perfecte macaron. Om ervoor te zorgen dat je amandelmeel tot in de perfectie wordt verwerkt, kun je je eigen amandelmeel maken door hele amandelen te malen in een Robot Coupe of een keukenmachine van goede kwaliteit. Als alternatief kunt u kant-en-klaar gemalen amandelmeel kopen en het in een keukenmachine fijnmaken. Omdat amandelmeel te grof is voor macarons, moet zelfs commercieel gemalen amandelmeel verder worden verfijnd om geschikt te zijn.

Als andere optie kunt u amandelmeel kopen dat direct klaar is voor gebruik.

3. Geef je eiwitten wat tijd om te rijpen.

Niemand houdt van ouder worden, maar uw eiwitten zeker wel. Door uw eiwitten te laten rijpen, vermindert u het vochtgehalte in uw mix en helpt u bij het opkloppen. Kraak je eiwitten minstens één dag of zelfs tot een week voordat je je macarons gaat maken. Als je een constante kamertemperatuur hebt, kun je de eiwitten ook een nacht buiten de koelkast laten staan.

4. Voeg wijnsteen toe.

Klinkt als een verhaal van een oude vrouw, toch? Mis. Door room van wijnsteen aan de eiwitten toe te voegen voor het kloppen, wordt de meringue gestabiliseerd en neemt het totale volume toe. Zo heb je de ideale consistentie voor de meringue.

5. Langzaam en gestaag wint de race

Wanneer u begint met het kloppen van de eiwitten, moet u op een lage snelheid beginnen en de snelheid geleidelijk verhogen. Waarom? Door op hoge snelheid te kloppen en in het begin vol gas te geven, kunnen er grote luchtbellen in je macarons ontstaan ​​die tijdens het bakproces uitzetten.

6. Gebruik Bak Stabiele kleur

Als je in de leuke fase bent om wat persoonlijkheid aan macarons toe te voegen, moet je altijd een bakstabiele voedselkleuring gebruiken. Vermijd het gebruik van voedselkleuring op waterbasis, omdat deze vaak de consistentie van een macaronmix bederven en u een vloeibaar beslag kan achterlaten. Voor het kleuren van haar eigen macarons gebruikt Kirsten het liefst AmeriColor gelpasta.

7. Laat het mengsel bezinken.

Tijdens het mengproces is het belangrijk om regelmatig te stoppen om te zien of het mengsel langzaam begint te egaliseren in de kom. Stap achteruit en bewonder hoe ver je bent gekomen! Het moet langzaam in de kom komen en het duurt twee volle minuten om dit proces te voltooien.

8. Geef je macarons hun downtime.

Als je Franse meringue-macarons eenmaal geribbeld zijn en er zacht uitzien, is het belangrijk om ze 30 minuten te laten staan ​​voordat je ze op een droge en koele plaats bakt. Hierdoor kunnen de macarons een mooie schil vormen die in de oven tot bloei zal komen. Als je Italiaanse meringue-macarons maakt, kunnen ze meteen in de oven.

9. Bak op bakmatten.

Het klinkt misschien eenvoudig, maar bak altijd op een siliconen bakmat. Perkamentpapier of bakpapier is aan beide zijden gecoat met siliconen om het niet-klevend te maken. Door deze dubbelzijdige coating is de kans groot dat deze de vorm van je macarons vervormt. En niemand houdt van een scheve macaron!

10. Bewaar ze een nacht in de koelkast.

De eenvoudige koelkast kan je trouwste vriend van je macarons zijn, dus laat ze een nacht in de koelkast staan ​​in een luchtdichte verpakking. Het doel hiervan is dat het vocht in de koelkast de interne structuur van de macaronschaal afbreekt, waardoor een heerlijk taai gevoel ontstaat en een prachtige buitenste korst achterblijft.

Heeft al deze macaronpraat je geïnspireerd? Doe mee Geniet van online lessen vandaag om Kirsten’s hele reeks spectaculaire macaron-creaties onder de knie te krijgen met gemakkelijk te volgen recepten en stapsgewijze tutorials!

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare