
Veganistische ontbijtburrito’s – super eiwitrijk!
Deze makkelijke veganistische ontbijtburrito’s zitten boordevol gezonde ingrediënten en eiwitten, waardoor ze de perfecte gezonde keuze zijn voor drukke ochtenden.


Maak een grote batch op zondag, en je krijgt de hele week een vullend en supergezond ontbijt!
De zelfgemaakte burrito’s besparen geld en verpakking, en ze zijn geweldig voor het bereiden van ontbijtmaaltijden – vries restjes gewoon in een hersluitbare zak of luchtdichte verpakking in, voor een on-the-go-ontbijt wanneer je haast hebt.
Kinderen vinden het heerlijk om te helpen met de montage en het recept kan eenvoudig worden aangepast om alle groenten die je bij de hand hebt op te gebruiken.
Probeer ook deze appelmoesmuffins

Ontbijtburrito’s in de vriezer
Veganistische ontbijtburrito’s werden een hoofdbestanddeel voor mij in mijn eerste jaar op de universiteit, toen ik besloot dat het een geweldig idee zou zijn om me aan te melden voor een les van 8 uur ’s ochtends helemaal over de campus.
Ik zou ’s ochtends een Amy’s tofu scramble burrito opwarmen, hem in keukenpapier wikkelen en hem ofwel opeten terwijl ik me aankleedde of – als ik te laat was – hem mee naar de les nemen.
Het make-ahead zelfgemaakte burrito-recept van vandaag doet me zo veel denken aan de Amy’s-versie, en slechts één grote burrito verpakt in meer dan 24 gram eiwit!
Nu trending: Vegan Roomkaas – 5 smaken

Veganistische ontbijtburrito ingrediënten
De groenten: Ik heb in blokjes gesneden paprika en spinazie gebruikt voor de burrito’s in de video en foto’s hier, maar er zijn zoveel verschillende groentecombinaties die je kunt gebruiken.
Probeer de paprika’s te vervangen door in blokjes gesneden zoete aardappel, voeg gehakte broccoli of courgette toe, of gooi er wat wortels, champignons of ui in.
De wikkels: Voel je vrij om je favoriete zachte tortilla’s te gebruiken. Meeltortilla’s werken het beste, hoewel maïstortilla’s ook prima zijn als je het niet erg vindt dat ze kunnen scheuren en een beetje rommeliger zijn om te eten.
Gebruik tortilla’s van acht of tien inch voor grotere burrito’s of tortilla’s van fajita-formaat (zes inch) voor kleinere. Volkoren, meergranen, spinazie, low carb of keto tortilla’s zijn ook prima te gebruiken.
Tofu gratis versie: Voor burrito’s zonder tofu of soja kun je veganistische roereieren (zoals gewoon ei), gepureerde witte bonen of gekookte zwarte bonen vervangen. Of verander het helemaal door je zelfgemaakte ontbijttortilla’s te vullen met verkruimelde Veggie Burgers of deze Buffalo Cauliflower Wings.

Hoe maak je de burrito’s
Begin met het invetten van een pan met antiaanbaklaag of het toevoegen van een beetje olie of spray om plakken te voorkomen.
Fruit je groenten met de knoflook, indien gebruikt, op middelhoog vuur in een sauteerpan tot ze bruin beginnen te worden.
Giet de tofu af en verkruimel hem in de pan, maak hem los met een spatel. Roer het kerriepoeder, uienpoeder, zout en kurkuma erdoor.
Blijf koken, af en toe roeren, tot de tofu heet is en overtollig vocht is verdampt. De textuur moet lijken op roerei.
Roer desgewenst een handvol spinazie of boerenkool erdoor en verdeel de vulling in het midden van elke tortilla. Ik verwarm de tortilla’s graag een paar seconden voordat ze worden gevuld, zodat ze gemakkelijker op te rollen zijn.
Voeg eventuele toppings toe, zoals veganistische kaas, hash browns, salsa of gesneden avocado, en rol stevig op.
De vegan burrito’s kunnen direct worden geserveerd of gekoeld of ingevroren in een hersluitbare zak of luchtdichte verpakking. (Zie hieronder voor instructies voor de vriezer.)
Om de burrito’s in te vriezen: Laat burrito’s afkoelen en wikkel ze vervolgens stevig in folie. Plaats in een enkele laag in een grote hersluitbare zak en verwijder overtollige lucht in de zak. Bevries tot 2 maanden.
Als u klaar bent om te eten, verwijder het dan van de folie, leg het op een magnetronbestendig bord en wikkel het losjes in een licht vochtige papieren handdoek. Verwarm 2 minuten, draai dan om en verwarm in stappen van 30 seconden tot het gaar is. Als alternatief kunt u vegetarische ontbijtburrito’s op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven opwarmen tot ze gelijkmatig verwarmd zijn. (Laat keukenpapier weg voor de ovenversie.)
De ontbijtwraps gaan heerlijk samen met slagroomkoffie of dit makkelijke Frappuccino Recept.
Bekijk hierboven de video met het recept voor veganistische ontbijtburrito


Het recept is aangepast van mijn Tofu Scramble Recept.
- 1 in blokjes gesneden paprika of zoete aardappel
- 1/2 kop in blokjes gesneden groenten naar keuze
- 16 oz tofu, zijde of stevig (sojavrije opties hierboven vermeld)
- optioneel 1 el gehakte knoflook
- optioneel 1 el voedingsgist
- 1 theelepel elk: kerriepoeder en uienpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- 1/2 theelepel zout, en optioneel snufje zwarte peper
- 1 handvol spinazie of boerenkool indien gewenst
- tortilla’s (uw keuze van maat)
- burrito-add-ins naar keuze, zoals veganistische kaas, salsa, hash browns of gesneden avocado
-
*Voor een gezinsoptie of het bereiden van een ontbijtmaaltijd, kunt u het recept verdubbelen.Om de ontbijtburrito’s te maken, vet je een pan met antiaanbaklaag in of voeg je een eetlepel olie toe om plakken te voorkomen. Fruit de groenten (en eventueel knoflook) op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Giet de tofu af en voeg toe aan de pan. Verdeel het met een spatel. Voeg kruiden en zout toe. Ga door met koken – af en toe roeren – tot de tofu heet is en de vloeistof is verdampt zodat het lijkt op roerei. Roer de optionele spinazie erdoor tot het geslonken is. Verdeel in het midden van elke tortilla (zie receptvideo voor een visuele weergave), voeg desgewenst toppings toe en wikkel ze stevig vast. Burrito’s kunnen direct worden geserveerd of in folie worden gewikkeld en gekoeld of ingevroren in een hersluitbare zak of luchtdichte verpakking.Bekijk voedingsfeiten
Meer recepten voor het bereiden van ontbijtmaaltijden

Eiwitrepen

Overnight Oats

Banaan Muffins

Veganistische Donuts

Keto Bosbessen Muffins
Of deze Gezonde Bosbessen Muffins

Avocado-smoothie

Veganistische Pannenkoeken
Of deze Keto-pannenkoeken

Gezond Bananenbrood
5/5 (2)
CreditSource link