No Bake Chocoladetaart – Hot Chocolate Hits

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Een decadent chocoladedessert met een oogverblindende afdronk.

Als je op zoek bent naar een prachtig middelpunt, de grande finale van je etentje, dan is deze eenvoudige chocoladetaart de perfecte keuze. Met een combinatie van slechts een paar basisingrediënten kan deze taart in enkele minuten worden samengesteld (hoewel het uiterlijk anders doet vermoeden). Ik profiteer van de snelle voorbereidingstijd door deze creatie te verfraaien met rozetten met bies. Maar zelfs als je een beetje lui bent en de ganache liever in de taartvorm schenkt, kan een simpele bestrooiing van cacao het een grandeur geven.

De basis is gemaakt van gewone koekjes (theekoekjes) en de vulling is een rijke chocoladeganache doordrenkt met een vleugje espressopoeder. Het is een versie van mijn recept met gezouten karamel-whiskytruffels.

een foto van het plakje van de no-bake chocoladetaart

Als je hunkert naar iets meer dan de eenvoud die dit dessert biedt, voel je dan vrij om je eigen wendingen toe te voegen: vervang de gewone koekjes door chocoladekoekjes (Oreos misschien? Geplette pretzels zijn een andere manier!). Voeg sinaasappelrasp toe aan de vulling. Of een vleugje pepermuntextract. Je kunt zelfs een laagje jam op de bodem smeren – speel gerust.

de no-bake chocoladetaart vanuit vogelperspectief

Deze chocoladetaart is rijk, dus een klein plakje is voldoende. Je kunt het ook serveren met wat verse bessen en slagroom om het decadente chocolade-interieur te doorbreken. Ik had dit recept willen posten voor degenen onder jullie die Thanksgiving vieren, maar dit recept werkt in ieder geval voor alle gelegenheden. Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Een foto van de no-bake chocoladetaart die wordt opgetild

No Bake Chocoladetaart

Ingrediënten:

Voor de basis:

  • 200 g theekoekjes of een ander gewoon koekje (2 kopjes), geplet
  • 100 g (iets minder dan ½ kopje) ongezouten boter, gesmolten

Voor de chocoladevulling:

  • 300 ml (1 en ¼ kopje) slagroom
  • 300 g (1 ¾ kopje) chocolade, ik gebruik een combinatie van melkchocolade en pure chocolade, in stukjes gebroken of grof gehakt
  • 1 tl instant espressopoeder (optioneel)
  • 4 eetlepels (50 g of 1/4 kop) ongezouten boter op kamertemperatuur, in blokjes
  • Snufje zout (ik vermeld het in de video maar voeg het niet toe – chocolade en zout zijn prachtig samen)
  • cacaopoeder, bessen of slagroom om te serveren

Routebeschrijving:

  1. Vet een springvorm van 20 cm (8 inch) in met boter. Je kunt dit recept ook maken met een taartbodem van 22-26 cm.
  2. Voor de basis, vermaal de koekjes met een keukenmachine, dit zorgt voor een gladdere korst. U kunt de koekjes ook in een ritssluitingszak doen en ze met een deegroller fijnmalen.
  3. Doe de kruimels in een kom en giet de gesmolten boter erin, die ik net in de magnetron heb gesmolten, roer na elke 20 seconden of tot het volledig gesmolten is – je kunt dit ook op een kookplaat doen.
  4. Meng de ingrediënten tot ze lijken op de textuur van nat zand.
  5. Giet de basisingrediënten in je voorbereide bakvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel of je vingertoppen. Ik vind het ook leuk om de basis langs de zijkanten naar boven te drukken, ongeveer 2-3 cm (1-1,5 inch).
  6. Zet de basis opzij.
  7. Om de vulling te bereiden, breng de slagroom aan de kook op de kookplaat of in de magnetron (dit duurt 1-2 min).
  8. Giet de slagroom over de chocoladestukjes en voeg eventueel het instant-espressopoeder toe.
  9. Laat het mengsel ongeveer 30 seconden staan ​​en roer het dan met een garde. Het ziet er in eerste instantie korrelig uit, maar zal samenkomen.
  10. Voeg de in blokjes gesneden boter en een snufje zout toe en blijf kloppen tot de boter volledig in de chocolade is gesmolten.
  11. In dit stadium kunt u ofwel de vulling in de taartvorm gieten en de taart enkele uren in de koelkast laten staan ​​(2-3 zou voldoende moeten zijn) of totdat de vulling is uitgehard.
  12. Of je kunt een beetje fancy worden en het pijpen. Giet in dit geval de chocoladeganache in een bakje, sluit het en plaats het enkele uren in de koelkast of tot het stevig en pijpbaar is.
  13. Schep het mengsel in een spuitzak met een 1M stervormig mondstuk en spuit rozetten in de bodem tot alle ganache is gebruikt. Als je geen 1M-spuitmond hebt, kun je ook gewoon klodders van de ganache in de schaal spuiten. En als alles misgaat, pak dan gewoon een mes en spreid het uit.
  14. Bestrooi de bovenkant eventueel met wat cacaopoeder en serveer met verse bessen en room.
  15. Bewaar de taart in de koelkast, hij is ongeveer 1 week houdbaar.

een foto van de volle no-bake chocoladetaart

een foto van een stukje van de no bake chocoladetaart

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare