Snelle Kokosballetjes (Kokos Ladoos)

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Deze kokosballen hebben slechts een handvol ingrediënten nodig en zijn binnen enkele minuten in elkaar gezet.

Noem deze wat je moet, zelfgemaakte Rafaello’s, kokosnootladoos, kokosballen, kokostruffels, deze hapklare lekkernijen zorgen voor een snelle en gemakkelijke dessertoplossing. Het recept is eenvoudig. Het vereist twee hoofdcomponenten, gedroogde kokosnoot en gezoete gecondenseerde melk. Het recept wordt afgemaakt met streepjes en snufjes andere essentiële (en niet-essentiële) toevoegingen, kardemom, een snufje zout en vanille.

Ik koos ervoor om een ​​beetje kardemom toe te voegen aan deze kokosballen. Dit jaar heb ik een sterke voorliefde voor het kruid en heb ik inspiratie gehaald uit mijn roots. Ik vond het heerlijk om kardemom toe te voegen aan mijn recept voor bosbessenmuffins, en ik denk dat het ook heel lekker zou kunnen zijn in mijn recept voor worteltaart. Kardemom komt voor in veel Indiase desserts (en ook in maaltijden), en met een goede reden. De warmte, geur en lichte zoetheid plaatsen het naast kaneel op het kruidenrek. Het is misschien nieuw voor het westerse gehemelte, maar ik zie tegenwoordig veel recepten met kardemom. Het is echt leuk, het proberen waard! Vandaar een synoniem voor ‘kokosballen’, de Indiase twist noemt deze kokosnootladoos.

Een stapel kokosballetjes, met een kopje thee.

Wat tips:

 • Om een ​​vol blik gecondenseerde melk te gebruiken, verdubbel je dit recept.
 • Je zou gezoete gecondenseerde kokosmelk kunnen proberen voor een veganistische variant! Ik heb dit nog nooit gedaan – laat me weten hoe het werkt.
 • Zorg ervoor dat het vuur laag is tijdens het koken van de ingrediënten, want je wilt niet dat de kokosnoot aanbrand.

Een stapel kokosballetjes, met een kopje thee.

Ik was aan het twijfelen of ik dit recept voor de kersttijd zou posten of dat het beter was om te wachten tot de zomer. Waarom? Omdat ze op sneeuwballen lijken en mooi verpakt zijn, waardoor ze de perfecte vakantie traktatie of cadeau zijn als ze mooi verpakt zijn. Maar ze zijn ook niet-gebakken en gemaakt met kokosnoot, de laatste is het bepalende zomeringrediënt.

Het komt erop neer dat je deze kokosballen het hele jaar door kunt maken – en ze zijn heel, heel gemakkelijk te maken. Als je liever wat extravaganter bent, kun je de kokosballen dopen in wat gesmolten chocolade voor een Bounty-achtige afwerking, of het elegant en chic houden, zoals een Rafaello. Hoe dan ook, als je van kokos houdt, is dit een eerbetoon aan jou.

Snelle Kokosballetjes (Kokos Ladoos)

Ingrediënten:

 • 200 g (2/3 kopje) gezoete gecondenseerde melk*
 • 115 g gedroogde kokos
 • 1/4 tl gemalen kardemom
 • 1/4 tl vanille
 • snufje zout
 • extra gedroogde kokosnoot om te rollen, OF gesmolten chocolade om te coaten

Routebeschrijving:

 1. Doe de gedroogde kokosnoot in een koekenpan met antiaanbaklaag.
 2. Roer de kokosnoot voorzichtig op laag vuur totdat hij iets zachter wordt. Voeg de kardemom toe. Het is optioneel maar sterk aanbevolen, en een snufje zout. Pas op hier, kokos heeft de neiging om vrij snel bruin te worden en dat wil je niet.
 3. Giet de gezoete gecondenseerde melk erbij. Roer de ingrediënten ongeveer 5-7 minuten door elkaar, totdat het mengsel bij elkaar komt en de zijkanten van de pan verlaat, duurt dit slechts een paar minuten. Voeg ook het vanille-extract toe en neem de pan van het vuur.
 4. Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten afkoelen, totdat het kan worden gehanteerd – het zal behoorlijk heet zijn.
 5. Rol het mengsel vervolgens in balletjes ter grootte van 1 el. Als het mengsel te plakkerig is, breng dan een paar druppels plantaardige olie aan op je handpalmen, dit zou moeten helpen. Je kunt je handen ook heel licht nat maken.
 6. Om af te sluiten rol ik de balletjes graag in wat gedroogde kokos, zodat het wat meer op een sneeuwbal lijkt, perfect voor de feestdagen. Je kunt ze ook in wat chocolade dippen.
 7. Dit recept is tot twee weken houdbaar als het op de juiste manier wordt bewaard, in de koelkast (ik betwijfel of deze zo lang meegaan – ze zijn op voordat je het weet!) Het is perfect voor kokosliefhebbers, het is zo gemakkelijk in elkaar te zetten, het is super feestelijk voor de feestdagen – maar echt, u kunt op elk moment van het jaar genieten van deze heerlijke traktatie.

Je kunt het recept gemakkelijk verdubbelen om een ​​vol blik gezoete gecondenseerde melk te gebruiken.

Een stapel kokosballetjes, met een kopje thee.

Panna Cotta met mango en kokos

Voor alle kokosliefhebbers, kijk zeker eens naar mijn mango en kokos panna cotta! Het is een heerlijke draai aan een klassieke Italiaanse favoriet.

kokos panna cotta met mango en limoen

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare