
Proteïnecake met chocolade in een mok
Een enkele portie chocolade-eiwit mugcake, perfect voor die momenten waarop je gezond wilt zijn, maar echt zin hebt in chocoladetaart!


een kom
Geen eieren
Twee minuten
10 gram proteïne!
Of je nu een veganist bent die zich zorgen maakt over genoeg proteïne, een atleet die spiermassa probeert op te bouwen, of gewoon iemand die echt van chocoladetaart houdt (ummm, iedereen ???), deze gezonde chocoladeproteïnecake in een mok is perfect, snel en gemakkelijk traktatie.
Probeer het eens met amandelmelkijs

Chocolade proteïne mug cake
Gooi alles gewoon in een mok, roer tot het gelijkmatig gemengd is en bak.
Het recept kan met slechts een paar basisingrediënten in de magnetron of oven worden gemaakt en je kunt het direct uit de schaal eten of laten afkoelen voordat je het op een bord legt.
Ik heb het gevoel dat het gezegde “Neem je cake en eet het ook” speciaal is uitgevonden met dit gezonde dessert in gedachten.


Taart Topping Ideeën
Keto Chocolademousse
Kokos Boter
Gezonde chocoladeglazuur
Havermelkroomijs (zuivelvrij)
Zelfgemaakte Frozen Yoghurt
Kokosslagroom
Er zijn twee versies van het recept – een met olie en een zonder.
Hoewel ik veel de voorkeur geef aan de olieversie, hebben zovelen van jullie geschreven om te zeggen dat je hebt geprobeerd de olie te vervangen door appelmoes of banaan en de resultaten geweldig vond, dat ik besloot om de olievrije mugcake hier ook als optie op te nemen.
*De eiwitcake is ook lekker met Kokosmelkijs
Bekijk hierboven de receptvideo van de eiwitmokcake


Het recept is een bewerking van deze Vegan Chocolate Mug Cake.
- 4 theelepel cacaopoeder
- 6 eetlepel spelt-, wit- of havermeel (Maak deze Keto Mug Cake voor low carb)
- 2 eetlepel chocolade eiwitpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepel suiker, ongeraffineerd indien gewenst
- 4 theelepel extra suiker OF knijp ongesneden stevia
- 2 eetlepel olie- (Veel commentatoren zeggen dat het nog steeds goed smaakt als je appelmoes of geprakte banaan onderdompelt. Ik heb het niet geprobeerd.)
- 6 eetlepel el water of melk naar keuze
- 1/2 theelepel puur vanille extract
-
Als u een oven gebruikt, verwarm dan voor op 350 F. Vet een mok of twee ramekins goed in. Roer alle droge ingrediënten door elkaar, in de mok of in een aparte schaal. Voeg nat toe en roer tot een beslag. Breng over naar de mok of schaaltjes als die er nog niet zijn. Bak (12 min) of magnetron tot het luchtig is – mijn magnetron duurde 2 minuten, maar het zal sterk variëren, afhankelijk van het wattage. Eet direct in de schaal, of laat volledig afkoelen en ga dan met een mes langs de zijkanten los. Top met ijs, chocolade glazuur, of wat je maar wilt!Bekijk voedingsfeiten
Meer eiwitpoederrecepten

Eiwit ijs

Eiwitrepen
(Of deze zelfgemaakte Keto Protein Bars)

Aardbeien Smoothies

Pindakaas Banaan Smoothie

Overnight Oats

Groene Smoothies
(Of deze Avocado Smoothie)

Chiapudding
5/5 (11)
CreditSource link