Chocolade Marshmallow-eieren | Proef Chocolade & Patisserie School

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Een paastraktatie die gegarandeerd indruk zal maken op uw gasten! Maak Kirsten’s verbluffende Chocolade Marshmallow-paaseieren met een donzige marshmallow en geroosterde hazelnoot in het midden.

Zie het volledige recept hieronder.

Porties: 12

Geroosterde Hazelnoten

Ingrediënten

170 g hele hazelnoten

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster de hazelnoten in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten.
  4. Zodra de hazelnoten iets zijn afgekoeld, verwijdert u de schil door ze in een theedoek te wrijven.
  5. Hak de hazelnoten grof en doe ze in een luchtdichte bak tot ze klaar zijn voor gebruik.

Witte chocolade konijnenoren

Ingrediënten

100 g witte chocolade van goede kwaliteit

2 tl Maldon Zeezout, fijngemalen

¼ theelepel roze glansstof of roze poederkleur

Methode

  1. Bedek kleine lepels met plasticfolie.
  2. Verwarm de chocolade in een magnetronbestendige plastic kom in stappen van 30 seconden en roer tussendoor. Zodra u 50% vaste stoffen en 50% vloeistof heeft, roert u krachtig totdat de vaste stoffen volledig zijn gesmolten.
  3. Doop de achterkant van elke lepel in de getempereerde chocolade, tik met de lepels om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze 3 minuten in de koelkast zet.
  4. Zodra de chocolade is uitgehard, verwijdert u de plasticfolie en laat u de konijnenoren van witte chocolade voorzichtig los.
  5. Combineer het Maldon Sea Salt en roze glansstof of roze poederkleur.
  6. Smeer de rand van elk konijnenoor in met getempereerde chocolade en dip ze in het roze zout.

Chocolade eieren

Maak chocolade-eieren volgens de onderstaande instructies. U kunt ook 12 in de winkel gekochte holle chocolade-eieren gebruiken, ongeveer 71 mm lang.

Ingrediënten

500 g melkchocolade van goede kwaliteit

Methode

  1. Verwarm de chocolade in een magnetronbestendige plastic kom in stappen van 30 seconden en roer tussendoor. Zodra u 50% vaste stoffen en 50% vloeistof heeft, roert u krachtig totdat de vaste stoffen volledig zijn gesmolten.
  2. Vul een polycarbonaat eiervorm van 71 mm met de getempereerde chocolade.
  3. Schraap de bovenkant van de vorm met een schraper.
  4. Tik met de mal op het oppervlak van de bank om luchtbellen te verwijderen.
  5. Draai de vorm ondersteboven over een vel bakpapier en tik met het handvat van een schraper op de zijkant van de vorm.
  6. Schraap het oppervlak van de mal ondersteboven schoon.
  7. Laat het 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het 20 minuten in de koelkast zet.
  8. Ontvorm de chocolade-eieren.
  9. Verwarm de oven voor op 50°C
  10. Zet een bakplaat 5-10 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Gebruik de verwarmde bakplaat om de randen van 2 chocolade-eihelften lichtjes te smelten en voeg ze vervolgens samen. Herhaal dit proces met de resterende eihelften. Laat 10 minuten intrekken.
  12. Verwarm de bakplaat opnieuw voordat je deze gebruikt om de chocolade-eieren te smelten, zodat er bovenaan een opening ontstaat.
  13. Smelt de basis van de eieren een beetje en leg de basis vervolgens direct op bakpapier om te harden.

Heemst

Ingrediënten

4½ goudgelatineblaadjes / 9g gelatinepoeder

1/3 kop (80 g) koud water (A)

Knijp Maldon Seal-zoutvlokken

½ tl vanillebonenpasta

225 g basterdsuiker

¼ kopje (60 g) koud water (B)

Methode

  1. Als je gelatineblaadjes gebruikt, plaats dan de goudgelatineblaadjes in een kom met koud water.
  2. Doe water (A), een snufje Maldon Zeezout, vanillebonenpasta en suiker in een pan en verwarm tot het is opgelost
  3. Als u gelatineblaadjes gebruikt, knijp dan voorzichtig het overtollige water uit de voorgeweekte gelatineblaadjes. Begin met het kloppen van de gelatine en het water (B) en voeg geleidelijk de siroop toe.
  4. Als je gelatinepoeder gebruikt, combineer dan het gelatinepoeder en koud water (B), begin te kloppen en voeg geleidelijk de siroop toe.
  5. Blijf kloppen tot je een stevige piek bereikt en de marshmallow op de garde blijft zitten.

bijeenkomst

Ingrediënten

100 g gedroogde kokosnoot

Methode

  1. Leg een laag geroosterde hazelnoten op de bodem van de chocolade-eieren.
  2. Spuit of lepel de marshmallows in de chocolade-eieren tot ze de bovenkant bereiken. Blijf de marshmallow pijpen of lepelen totdat deze een koepel vormt die de eivorm voltooit.
  3. Doop de marshmallow-koepel in de kokosnoot om hem te coaten.
  4. Maak een konijnenstaart door een balletje marshmallow op de met kokosnoot bedekte marshmallow te spuiten.
  5. Gebruik het resterende roze zout om de konijnenstaart te bedekken.
  6. Werk af door de voorbereide konijnenoren in de marshmallow te drukken terwijl deze nog zacht is.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare