Pavlova-ijstaart met gezouten karamel

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Serveert: 8-10

Maak van Pasen een showstopper met deze hemelse Pavlova IJstaart van Kirsten Tibballs.

Door het hero-ingrediënt Maldon Sea Salt toe te passen, combineert Kirsten verleidelijke lagen gezouten karamel-ijs zonder churn en amandel-chocolade meringue met een weelderige gezouten karamel.

Wie zei dat Pavlova alleen een kerstdessert was?

Zie het volledige recept hieronder.

Amandel Chocolade Pavlova

Ingrediënten

3 (70 g) grote eiwitten

½ tl room van tartaar

Snufje Maldon Zeezout

160 g basterdsuiker

½ tl witte azijn

1 tl water

1 el maïsmeel

½ tl vanillebonenpasta

45 g melkchocolade van goede kwaliteit, in stukjes gesneden

45 g geroosterde geschaafde amandelen, gehakt

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 100°C, hetelucht.
  2. Maak een sjabloon door drie rechthoeken van 95 mm x 220 mm op een vel bakpapier te tekenen.
  3. Klop de eiwitten, room van wijnsteen en Maldon Zeezout tot middelgrote pieken.
  4. Voeg de garde geleidelijk gedurende 1 minuut toe om de suiker te laten oplossen.
  5. Voeg de azijn, water, maizena en vanille toe. Blijf kloppen tot de meringue stevig en glanzend is.
  6. Spatel voorzichtig door de chocolade en amandelen.
  7. Bevestig het bakpapier op een bakplaat met een kleine hoeveelheid van de meringue, zorg ervoor dat de kant waarop is getekend naar beneden is gericht
  8. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 3 mallen.
  9. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 2,5 – 3 uur. Als de pavlova’s gaar zijn, zet u de oven uit, laat u de deur op een kier staan ​​en laat u de pavlova’s volledig afkoelen.

Gezouten karamelijs zonder karnen

Ingrediënten

395 g gezoete melk (1 blikje)

500 g verse room 35% vet

Snufje Maldon Zeezout

2 theelepels vanillebonenpasta

Methode

  1. Zet een kom in de vriezer om af te koelen.
  • het ongeopende blikje gecondenseerde melk 3,5 uur in een steelpan laten staan ​​alvorens het volledig af te laten koelen op kamertemperatuur.
  1. Klop de gecondenseerde melk tot een gladde massa.
  2. Voeg de room, vanille en een flinke snuf Maldon Zeezout toe.
  3. Klop tot een medium tot stevige piek.
  4. Doe het ijs in een voorgekoelde kom en zet opzij in de vriezer.

Gezouten karamel

Ingrediënten

155 g bruine suiker

50 g ongezouten boter

2 tl vanillebonenpasta

160 g verse room 35% vet

Snufje Maldon Zeezout

Methode

  1. Doe de bruine suiker, boter, vanille, room en een flinke snuf Maldon Zeezout in een pan.
  2. Kook gedurende 3-5 minuten, tot ze goudbruin van kleur zijn.
  3. Breng de karamel over in een kom en dek af met plasticfolie die het oppervlak raakt.
  4. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

bijeenkomst

Ingrediënten

5 melkchocolade-eieren, ongeveer 44 mm lang.

130 g geroosterde geschaafde amandelen

¼ tl goud metallic of goudglans stof

2 tl Maldon Zeezout

Methode

  1. Vries de portie en pavlova’s in voordat u de cake in elkaar zet.
  2. Leg een kleine hoeveelheid ijs op de gekoelde serveerschaal om de eerste pavlova-rechthoek vast te zetten.
  3. Zorg ervoor dat het ijs zacht genoeg is om te verspreiden, het kan nodig zijn om het een paar minuten op kamertemperatuur te laten staan.
  4. Verdeel voorzichtig een laagje ijs over de pavlova en zet samen met het resterende ijs een half uur in de vriezer.
  5. Sprenkel gezouten karamel over het ijs.
  6. Herhaal het laagjesproces en eindig met de laatste laag ijs.
  7. Zet in de vriezer tot het klaar is om te serveren.
  8. Doe de goudmetallic en Maldon Sea Salt in een kom en meng tot een laagje.
  9. Gebruik een gekarteld mes om de bovenkant van 2 van de chocolade-eieren te snijden.
  10. Om de cake te garneren, besprenkelt u de bovenkant met gezouten karamel, strooit u de amandelen in het midden en schikt u chocolade-eieren erop. Werk af met een besprenkeling van het gouden Maldon Zeezout.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Dagvandesmaakmakers
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare