
Pavlova-ijstaart met gezouten karamel
Serveert: 8-10
Maak van Pasen een showstopper met deze hemelse Pavlova IJstaart van Kirsten Tibballs.
Door het hero-ingrediënt Maldon Sea Salt toe te passen, combineert Kirsten verleidelijke lagen gezouten karamel-ijs zonder churn en amandel-chocolade meringue met een weelderige gezouten karamel.
Wie zei dat Pavlova alleen een kerstdessert was?
Zie het volledige recept hieronder.
Amandel Chocolade Pavlova
Ingrediënten
3 (70 g) grote eiwitten
½ tl room van tartaar
Snufje Maldon Zeezout
160 g basterdsuiker
½ tl witte azijn
1 tl water
1 el maïsmeel
½ tl vanillebonenpasta
45 g melkchocolade van goede kwaliteit, in stukjes gesneden
45 g geroosterde geschaafde amandelen, gehakt
Methode
- Verwarm de oven voor op 100°C, hetelucht.
- Maak een sjabloon door drie rechthoeken van 95 mm x 220 mm op een vel bakpapier te tekenen.
- Klop de eiwitten, room van wijnsteen en Maldon Zeezout tot middelgrote pieken.
- Voeg de garde geleidelijk gedurende 1 minuut toe om de suiker te laten oplossen.
- Voeg de azijn, water, maizena en vanille toe. Blijf kloppen tot de meringue stevig en glanzend is.
- Spatel voorzichtig door de chocolade en amandelen.
- Bevestig het bakpapier op een bakplaat met een kleine hoeveelheid van de meringue, zorg ervoor dat de kant waarop is getekend naar beneden is gericht
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 3 mallen.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 2,5 – 3 uur. Als de pavlova’s gaar zijn, zet u de oven uit, laat u de deur op een kier staan en laat u de pavlova’s volledig afkoelen.
Gezouten karamelijs zonder karnen
Ingrediënten
395 g gezoete melk (1 blikje)
500 g verse room 35% vet
Snufje Maldon Zeezout
2 theelepels vanillebonenpasta
Methode
- Zet een kom in de vriezer om af te koelen.
- het ongeopende blikje gecondenseerde melk 3,5 uur in een steelpan laten staan alvorens het volledig af te laten koelen op kamertemperatuur.
- Klop de gecondenseerde melk tot een gladde massa.
- Voeg de room, vanille en een flinke snuf Maldon Zeezout toe.
- Klop tot een medium tot stevige piek.
- Doe het ijs in een voorgekoelde kom en zet opzij in de vriezer.
Gezouten karamel
Ingrediënten
155 g bruine suiker
50 g ongezouten boter
2 tl vanillebonenpasta
160 g verse room 35% vet
Snufje Maldon Zeezout
Methode
- Doe de bruine suiker, boter, vanille, room en een flinke snuf Maldon Zeezout in een pan.
- Kook gedurende 3-5 minuten, tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Breng de karamel over in een kom en dek af met plasticfolie die het oppervlak raakt.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur.
bijeenkomst
Ingrediënten
5 melkchocolade-eieren, ongeveer 44 mm lang.
130 g geroosterde geschaafde amandelen
¼ tl goud metallic of goudglans stof
2 tl Maldon Zeezout
Methode
- Vries de portie en pavlova’s in voordat u de cake in elkaar zet.
- Leg een kleine hoeveelheid ijs op de gekoelde serveerschaal om de eerste pavlova-rechthoek vast te zetten.
- Zorg ervoor dat het ijs zacht genoeg is om te verspreiden, het kan nodig zijn om het een paar minuten op kamertemperatuur te laten staan.
- Verdeel voorzichtig een laagje ijs over de pavlova en zet samen met het resterende ijs een half uur in de vriezer.
- Sprenkel gezouten karamel over het ijs.
- Herhaal het laagjesproces en eindig met de laatste laag ijs.
- Zet in de vriezer tot het klaar is om te serveren.
- Doe de goudmetallic en Maldon Sea Salt in een kom en meng tot een laagje.
- Gebruik een gekarteld mes om de bovenkant van 2 van de chocolade-eieren te snijden.
- Om de cake te garneren, besprenkelt u de bovenkant met gezouten karamel, strooit u de amandelen in het midden en schikt u chocolade-eieren erop. Werk af met een besprenkeling van het gouden Maldon Zeezout.
CreditSource link