’T GROENSELPOORTJE

Hans Denoo & Katleen Demaeght / Middelkerke

Midden in de velden, aan de rand van de kustgemeente Middelkerke, ligt de authentieke boerderij van Hans en Katleen. Als enige kweker van spitskool in West-Vlaanderen doen zij deze gezonde groente - die barst van de vitamine C en een zachte smaak heeft - alle eer aan.

De spitskool is vrij gekend bij onze noorderburen, maar in België raakte ze in de vergeethoek. Daar brengen Hans en Katleen graag verandering in. Sinds 2015 kweken ze spitskool, en dit volgens de regels van de kunst. Dankzij hun ode aan de kool, associëren we de kust voortaan ook met groenten in plaats van alleen vis.

Ook andere vergeten groenten groeien welig op hun velden. Van rode, witte, savooi- en bloemkool tot broccoli, prei, rapen, bonen, erwten, asperges, sla, radijsjes en pijpajuin.

Op de Dag van de Smaakmakers volg je een wandelpad op het veld, waar je volop vragen mag stellen. Je ziet hoe de groenten worden klaargemaakt voor de verkoop. En je wordt getrakteerd op een gezonde hap. Tot slot kun je een bezoek brengen aan de boerderijwinkel. 

Mocht het regenen die dag, trek je botten aan of breng een reserve paar schoenen mee. 
 

Tussen 11.30 u. en 14.30 u. kan je de spitskool proeven bij een heerlijk menu.

MENU à volonté: Hondshaai met gerookte zalm, vergezeld van julienne van spitskool met vers gebakken frietjes: € 18/persoon.  
KINDERMENU: Gehaktballetjes in tomatensaus met vers gebakken frietjes: € 12/persoon.

Verplichte inschrijving voor het menu.

Wacht niet en schrijf je nu in!

’T GROENSELPOORTJE
Bazelarestraat 6
8433 Middelkerke (St.-Pieterskappelle)
 
>> ROUTE 
 
inschrijven
 

 

 

                                                                            

 

Onze (h)eerlijke
producten
 

  • Spitskool
  • Witte kool
  • Rode kool
  • Savooikool
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • Prei
  • Rapen
  • Bonen
  • Erwten
  • Asperges
  • Sla
  • Radijsjes
  • Pijpajuin

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.