‘t IJsklompke

Hild Janssen | Meerle

In 1985 nam Peter de helft van het ouderlijk melkveebedrijf over. Samen met zijn vrouw Hild, dochter Leen en haar man Ruud runnen ze het bedrijf dat dagelijks 75 koeien melkt, en waarvoor het voeder op de eigen akkers wordt gewonnen. In 2008 breidden ze hun activiteiten uit met een ijssalon, gespecialiseerd in Italiaans ijs.

’t Ijsklompke biedt zijn gasten ambachtelijk gemaakt ijs in meer dan 30 smaken, zonder toevoeging van kleurstoffen en bewaarmiddelen en met gepasteuriseerde melk. Daarnaast maken ze ook riso: ijs op basis van rijst en verrijkt met plantaardige vezels, geschikt voor diabetespatiënten en mensen die allergisch zijn voor gluten en lactose.

’t IJsklompke organiseert rondleidingen, boerenganzenbordspel en allerlei arrangementen voor groepen en families om mensen te laten kennismaken met de stiel van het melkveebedrijf en het ijssalon. Sinds een paar jaar kun je hier ook deelnemen aan maïsdoolhofwedstrijden, een unieke ervaring die jaarlijks rond een ander thema draait.

‘T IJSKLOMPKE
Elsakker 23A
2328 Meerle
 
>> ROUTE

 

 

                                                                            

 

Onze (h)eerlijke
producten
 

  • Hoeve-ijs
  • Sorbet
  • Suikervrij ijs
  • Ijstaarten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.