Distilleerderij De Korhaan

Hechtel

Stokerij Leukenheide ontstond in 1833 onder de naam De Korhaan. In 1937 namen de gebroeders Scheelen het bedrijf over, en doopten het om in Leukenheide. Tijdens de oorlog ging de distilleerderij op in de vlammen, waarna ze in 1945 opnieuw werd opgebouwd.

Van in het prille begin werd er op ambachtelijke wijze geproduceerd, uitsluitend met zuiver natuurlijke producten. De likeuren van Leukenheide drink je het best als ze op kamertemperatuur zijn. Zo proef je nóg beter de heerlijk zachte smaak en het rijke aroma van de granen, vruchten en kruiden.

Met het Dennenknopje kent Vlaanderen haar eerste FSC-gecertificeerde streekproduct. Het wordt gemaakt van dennenappels uit de duurzaam beheerde bossen van Bosland. Zo koppelt het Dennenknopje duurzaam bosbeheer aan de promotie van de lokale streekidentiteit.

Distilleerderij De Korhaan
Lommelsebaan 11
3940 Hechtel
 
>> ROUTE

 

 

                                                                            

 

Onze (h)eerlijke
producten
 

  • LIKEUREN - JENEVERS

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.