Stroopstokerij Gebroeders Bleus

Bleus Johnny, Raf, Gert, Tom, Kim | Borgloon

Johnny Bleus kreeg de stiel van het stroopstoken met de paplepel ingegeven door zijn vader Walter Bleus. Samen met zijn broer commercialiseerde Johnny de Vrolingse stroop in het kleine charmante stroopstokerijtje in Vrolingen. In 2005 droeg hij het ambacht over aan zijn zonen Raf, Gert, Tom en Kim – de zesde generatie van de stroopstokersfamilie.

Borgloon in Haspengouw bulkt van de fruitbomen die op hun beurt tonnen verse vruchten voortbrengen: hét basisingrediënt voor de stroop. De stroop wordt gemaakt op ambachtelijke wijze, volgens een goed bewaard familiegeheim van meer dan 150 jaar oud. Wat voorheen het boterhamsmeersel van de armen was, is nu een heuse delicatesse.

De Stoomstroopfabriek van Borgloon is een van de bekendste negentiende-eeuwse fabriekssites van Vlaanderen. Als je de fabriek bezoekt, zie je met eigen ogen hoe de familie Bleus dit stukje industrieel verleden opnieuw tot leven brengt. En dan maar proeven van de zoete lekkernij!

De Loonse Stroopfabriek
Stationsstraat 54
3840 Borgloon
 
>> ROUTE

Labels / Awards

 

 

                                                                            

 

Onze (h)eerlijke
producten
 

  • Aardbeienstroop
  • Advocaat van Loonse Stroop
  • Appelstroop
  • Braambessenstroop
  • Frambozenstroop
  • Gemengde stroop
  • Gietstroop
  • Honingstroop
  • Kersenstroop
  • Kiwibessenstroop
  • Kweeperenstroop
  • Mangostroop
  • Perenstroop
  • Pruimenstroop
  • Rode Bessenstroop
  • Rode Bietenstroop
  • Stekelbessenstroop
  • Limburgse stroopdressing

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.