Cremerie François

Noella Piessens, Helmut Strohwald & Christophe Penneman
Sint-Niklaas

Dé glacier van het Waasland en omstreken opende in 1928 zijn deuren in de Ankerstraat. In een bescheiden zaaltje met vier tafels werden vanille- en mokka-ijsjes verkocht. In de jaren 60 verhuisde de zaak naar een ander pand in dezelfde straat. In 1987 namen de huidige eigenaars de zaak over. Het salon onderging een metamorfose. De kaart breidde exponentieel uit. Maar aan het basisrecept werd niet geraakt. 

Cremerie François won al drie keer de Horeca/Hospitality Award voor ‘beste ijssalon van België’. Een terechte verdienste voor hun ijs van topkwaliteit op basis van zelf gepasteuriseerde rauwe melk. Het ijs wordt dagelijks vers gemaakt op artisanale wijze, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. Met respect voor de herkomst van het product, pure smaken, een fijne textuur en een vleugje creativiteit.

90 procent van wat we serveren, wordt in huis gemaakt – van de karamelsaus tot de fruitdressings. Bovendien proef je hier letterlijk de sfeer van het oude ambacht, want de ijsjes en andere ijsproducten worden bereid in open atelier. Een topadres voor zoetekauwen, om duimen en vingers bij af te likken!

Cremerie François
Ankerstraat 34
9100 Sint-Niklaas
 
>> ROUTE

Labels / Awards

 

 

                                                                            

 

Onze ambach-
telijke
producten
 

  • Gordon rouge
  • Negrita
  • Advocaat
  • Carma
  • Moccafin
  • Krieken
  • Sol-y-mar
  • Belle-helene
  • Bananasplit
  • Simba

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.