BroodNodig

Marc Van Eeckhout & Lutgart Lyen | Hofstade

De ambachtelijke bakkerij BroodNodig uit Hofstade ontwikkelde een uniek concept: kraakvers ambachtelijk brood dichter bij de mens brengen via zelfbediening broodshops. Elke morgen vertrekt het verse brood van de bakkerij in Hofstade naar een tiental BroodNodig-shops in het Mechelse. Zo hebben mensen de klok rond, het hele jaar door, toegang tot lekker ambachtelijk brood.

Marc van Eeckhout en Lutgart Lyen staan als derde generatie van de bakkersfamilie nog altijd aan de traditionele oven, in hun korteketenbakkerij in Hofstade. Hun missie: écht goed brood in eer houden. Dat doen ze via een geslaagde combinatie van ambacht, technologie en innovatie. Hun zaak draagt terecht en met veel trots het HIB-label.

Gasten krijgen een boeiende en belevenisvolle rondleiding in het atelier, waar Marc vertelt over de magische alchemie van deeg, en hoe je traditionele recepten nieuw leven inblaast. Je krijgt een exclusieve kijk achter de schermen van een BroodNodig-shop. Tot slot proef je het Mechelkorn-brood –  gemaakt met biergist van brouwerij het Anker – met Gouden Carolus-kaas en bier. Schol! 

Zondag 25 juni 2017 opendeurdag van 10u tot 18u.
Vrije toegang, geen reservering of inschrijving vooraf nodig. 

BROODNODIG zelfbediening broodshops
Tervuursesteenweg 233
1981 Hofstade
 
>> ROUTE 
 
inschrijven
 

 

 

                                                                            

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.