Biologische brouwerij Jessenhofke

Gert Jordens & Christel Putzeys | Kuringen

In 2006 vloeide er in de Jessenhofstraat in het vredige Kuringen voor het eerst biologisch bier uit de brouwketels. Sinds 2014 zet brouwerij Jessenhofke zijn activiteiten verder in de Simpernelstraat. De keuze voor bio is bewust en zuiver ideologisch. Gert en Christel delen de passie voor vakmanschap en pure smaken. Gemaakt met respect voor mens, dier en Moeder Natuur.

Belgische hop uit Poperinge garandeert een subliem smaakpalet dankzij het milde zeeklimaat en de vruchtbare zandleembodem. De Jessenhofke-bieren zijn dan ook uitgesproken ‘hoppig’, met een aangenaam bittere toets. Van licht verteerbare biertjes voor bij de lunch, tot verrassend plezante feestbieren en zelfs sensueel gerstenat …

Een bezoek aan het Jessenhofke is een genot voor de zintuigen. Je proeft alle commerciële bieren rechtstreeks van het vat. Je maakt kennis met de limited editions. En je koopt meteen je favoriete bieren, om thuis verder te genieten.

Biologische brouwerij Jessenhofke
Simpernelstraat 17
3511 Hasselt
 
>> ROUTE

Labels / Awards

       

 

 

                                                                            

 

Ons biologisch
bier

 

  • Licht alcoholisch ‘festival’ bier van 3,5%.
  • Blond cradle to cradle bier in samenwerking met seitanproducent Maya van 3,5%.
  • Bruin bier van 7% volledig met gebrande mouten gemaakt.
  • Gebalanceerde klassieke tripel van 8%. 
  • Kruidige tripel met 6 kruiden van 8%.
  • Quadrupel van 10%, wordt ook als winterbier geschonken.
  • Ipa van 9%, gemaakt ter gelegenheid van 5 jaar LETS Oostende.
    Deze bierbrand is afgestookt met het Maya bier ter ere van mijn grootvader Louis Jordens, meesterstoker bij Severy.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.