Foutmelding

  • Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 0 of 3 bytes in variable_initialize() (line 1189 of D:\Inetpub\vhosts\dagvandesmaakmakers.be\httpdocs\includes\bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 0 of 17 bytes in variable_initialize() (line 1189 of D:\Inetpub\vhosts\dagvandesmaakmakers.be\httpdocs\includes\bootstrap.inc).

Over ons

Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw.

Wat is Dag van de Smaakmakers?

Tijdens de tweede editie van de Dag van de Smaakmakers op zondag 30 juni 2019 zetten lokale producenten hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. De Dag van de Smaakmakers biedt producenten een platform om hun producten te promoten, hun verhaal te vertellen, en hun passie te delen. Van groente- en fruittelers, koffiebranders en hoeve-ijsdraaiers tot whiskystokers en saffraankwekers – ze bieden állemaal een smakelijke ervaring en een unieke kijk op hun productieproces: van het veld tot op het bord, van de stokerij tot in het glas, …

Waarom?

  • Producent en consument dichter bijeen brengen – link leggen tussen producten en de mensen die ze met hartstocht en kennis van zaken maken.
  • Bewustmaking van de consument – weet wat je eet en drinkt.
  • Inzicht in het productieproces – ontdek élke stap in de productie, van ambachtelijk en artisanaal tot hypermodern en op grote schaal.
  • Bevordering van lokale en eerlijke producten.
  • Promotie van het uitgebreide smaakpalet van Vlaanderen

Toegang is gratis. Sommige producenten kunnen slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen en vragen om vooraf te reserveren. Als de bliksem doen dus, want vol is vol!

Wie?

Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw, die sinds 2012 de schitterende dinerbelevingen Vrienden van de Smaak organiseert. Daarbij schuiven een 70-tal gasten gemoedelijk aan een lange tafel, op uitzonderlijk mooie plekjes die vaak exclusief voor Vrienden van de Smaak worden opengesteld. Ze krijgen een verrassingsdiner voorgeschoteld met lokale ingrediënten, pure producten en authentieke smaken.

De sfeer, de gerechten en de verhalen van de diners werden op prachtige wijze gebundeld in het kook- en sfeerboek Met Vrienden van de Smaak aan tafel. Je ontdekt inspirerende recepten van Belgische topchefs. En je maakt kennis met lokale producten en hun telers en kwekers – een must-have boek dat terecht een top 10 nominatie behaalde op de Gourmand World Cookbook Awards 2015.

 

 

 

                                                                            

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.