Kasteelbrouwerij De Dool

Mieke Desplenter | Houthalen-Helchteren

Nadat de abten van Sint-Truiden en later oud premier Duvieusart Kasteel De Dool verlaten hadden, opende Armand Desplenter de eeuwenlang gesloten kasteelpoort waarmee het succesverhaal van de Ter Dolen abdijbieren begon.
 

 

 

 

Armand Desplenter, afkomstig uit Dentergem en bekend van Dentergems Witbier, gaf de 'brouwmicrobe' door aan dochter Mieke. Dankzij de steun van haar ouders vormde Mieke in 1994 de kasteelbrouwerij om tot een moderne brouwerij met respect voor de ambachtelijke productiewijze. Elke dag proeft de patron haar bieren met passie.  

 

 

 

 

 

 

 

Het aanbod Ter Dolen abdijbieren breidde de afgelopen jaren gevoelig uit: Ter Dolen Blond, Donker, Tripel en Kriek. Het hoppige sterk blond bier Armand werd genoemd naar bezieler Armand. Sinds 2013 is ook Ter Dolen Winter beschikbaar, een heerlijk winterbier.  

 

Geniet van een 16e eeuws kasteeldomein met hypermoderne brouwerij en het gezellig brouwerijcafé met prachtig verwarmd terras.

Kasteelbrouwerij De Dool
Eikendreef 21
3530 Houthalen-Helchteren
 
>> ROUTE

Labels / Awards

puur limburg
Gouden Medaille voor Armand Ter Dolen – Brussels Beer Challenge 2013
Bronzen Medaille voor Ter Dolen Donker – Brussels Beer Challenge 2013

 

 

                                                                            

 

Onze gezellige
producten
 

  • Ter Dolen Blond
  • Ter Dolen Donker
  • Ter Dolen Tripel
  • Ter Dolen Kriek
  • Armand Ter Dolen
  • Ter Dolen Winter
  • Ter Dolen abdijkaas

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.