Blauwe Bessen Schrijnwerkers

Frans & Ruth Schrijnwerkers | Gruitrode

In de Limburgse Kempen, aan de voet van de Oudsberg in Gruitrode, vind je blauwe bessenkwekerij Schrijnwerkers.

Vader Rob Schrijnwerkers startte in 1969 met een eerste perceel blauwe bessen in het Nederlandse Grubbenvorst. Zonen Frans en Leon zagen wel wat in dit lekkere en gezonde fruit. In 1990 kocht jongste zoon Frans een oude boerderij met aanliggende grond in het Belgische Gruitrode. Hier richt de teelt zich volledig op vroege en late soorten blauwe bessen. De pluk gebeurt voor 95% nog steeds met de hand.

Blauwe bessen zijn een natuurlijke bron van antioxidanten en bevatten een ruime hoeveelheid vitamine A en B, ijzer, magnesium en mineralen. Ze passen dan ook perfect binnen een evenwichtige voeding.

Niet alleen verse blauwe bessen kan je vinden bij familie Schrijnwerkers. In hun hoevewinkeltje verkopen ze ook: blauwe bessen sap, blauw bessen fruitbeleg, confituur extra, blauwe bessenbier, blauwe bessenwijn, bierendrèpke (een blauwe bessen jenever), Zete Biere (een blauw bessen likeur), dessertsaus, blauwe bessen-bosvruchten thee en nog veel meer.

Blauwe Bessen Schrijnwerkers
Weg naar As 121
3670 Meeuwen-Gruitrode
 
>> ROUTE

Labels / Awards

puur limburg

 

 

                                                                            

 

Onze lekkere
producten
 

  • Blauwe bessen sap
  • Blauwe bessen confituur extra
  • Blauwe bessen fruitbeleg
  • Blauwe bessenbier
  • Blauwe bessenwijn
  • Bierendrèpke
  • Zete Biere
  • Likeuroy
  • Eierdessert
  • Gedroogde bessen
  • Dessertsaus
  • Blauwe bessen-bosvruchten thee
  • Blauwe bessen siroop

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief.

Puur Smaak vzw

Puur Smaak vzw brengt mensen dichter bij de producten op hun bord en in hun glas, en ook dichter bij elkaar. De organisatie biedt producenten een platform om hun verhaal te delen, en roept ze op om hun lokale parels in de kijker te zetten. Ze bevestigt dat Vlaanderen een culinair paradijs is met een grote verscheidenheid aan lokale kwaliteitsproducten. Ze maakt mensen bewust van wat ze eten en drinken, en laat ze kennismaken met lekker van bij ons.